gewone dagelijkse dingen in letters

Schrijven blijkt zo leuk! Korte en lange verhalen zijn een onderdeel van van mijn leven geworden. Het dagelijkse leven, de mensen om mij heen en de dieren in de natuur rondom de boerderij inspireren.

 

'Het Spinhuis'

Tante Annabeth vererft haar huis aan Roos, die bij haar eerste bezoek aan het huis kennis maakt met vele spinnetjes. Ze omarmt hen vanwege de rust die zij uitstralen. Haar hele leven wordt overhoop gegooid door alle geheimen in het huis. Roos ontdekt dat haar denken altijd werd bepaald door anderen, terwijl ze nu haar eigen weg zoekt in het labyrinth van het leven.

'Bliksem'

Donkere wolken verzamelen zich boven de rivier de Lek als het vrachtschip van Alfred Fentenaar het kribbaken ziet. Nog acht seconden, nog zeven, nog zes, en dan komt ie.

Onweer en bliksem zorgen voor een omslag in zijn hoofd, dan gaan zijn gedachten terug naar die avond, zestien jaar geleden, die vreselijke avond, het begin van een jarenlang verlangen naar zijn tweelingbroer. Wordt Roel gevonden?

‘De Takkenflat’

Een voorleesboekje voor kinderen van 4 tot 7 jaar met korte verhaaltjes over de belevenissen van Juultje en Babeth, twee dames-kippen die rondom de boerderij scharrelen en zich ontfermen over een eendenei.

In De Takkenflat staan waargebeurde verhaaltjes, met kleurenfoto's van de dieren die bij ons nestelen.

'Vossemar' en 'De Wandelstok'

Romans over gewone mensen die een geheim met zich mee dragen. Ieder mens heeft geheimen, maar het wordt anders als het geheim grensoverschrijdend is. Wat mag wel en wat mag juist niet? 

'Anna'

Ze heeft mooie ronde vormen, die haar leven meer beheersen dan grotere problemen.

'Boerenklets'

Het leven op het boerenland is verrukkelijk, met eigengebakken vlaaien, verse eitjes en wol om mee te breien. Kalmerende lucht, twitterende vogeltjes, verbaasde koeien, weg stress.