Alle boeken te bestellen als luisterboek en als e-book

'wegleesboeken': gewone dagelijkse dingen in letters

Donkere wolken verzamelen zich boven de rivier de Lek als het vrachtschip van Alfred Fentenaar het kribbaken ziet. Nog acht seconden nog zeven, nog zes, en dan komt ie.

Onweer en bliksem zorgen voor een omslag in zijn hoofd, dan gaan zijn gedachten terug naar die avond, zestien jaar geleden, die vreselijke avond, het begin van een jarenlang verlangen naar zijn tweelingbroer. Wordt Roel gevonden?

Een verhaal over liefde en vriendschap tussen drie broers.

 

Gwen, de vriendin van Roel: "Het heeft heel erg geholpen dat ik met Tante Pip kon praten. Volgens de stoïcijnse levenskunst van een van haar filosofen wiens boeken met wijsheden zij bijna versleten heeft, zijn er gebeurtenissen waarover wij als mens geen macht hebben."

Zie voor de recensie: https://hanneketinorcenti.nl/bliksem/

Paperback, 1e druk, ISBN 978 90 828 528 13, 163 pag., Euro 14,95

 

Boek bestellen?

 

Cobi Oosterling:

Ik ben geboren en getogen in een dorp aan de Lek, een rivier waarin eb en vloed elkaar afwisselen. Daar heb ik leren zwemmen en ieder jaar is er een moment waarin de Lek mij naar zich toe lijkt te trekken.

 

De recensie over Bliksem treft u op   http://hanneketinorcenti.nl/bliksem/

Lezers geven als reactie:

Wat een fantastisch verhaal; ik herken er van alles in; de denkwijze van Gwen spreekt mij erg aan; het is zo spannend dat ik moest blijven lezen tot het eind.

 

Dit schilderij is gemaakt door Rob Bergmans ( † 2017 ).

Het is waarschijnlijk niet een zicht op de Lek, maar de sfeer past heel goed bij de inhoud van Bliksem