Carolien en Jacob eend

Het is maart, nog heel vroeg in het jaar, maar deze keer is de lente vroeg begonnen; het zonnetje doet al dagen haar best om de temperatuur omhoog te drijven. En alhoewel Carolien en Jacob ieder jaar eigenlijk pas in april hun nest klaar gaan maken, zijn ze nu al in maart begonnen.

Het lijkt of Woerd Jacob erg zijn best doet om Carolien te helpen bij het maken van het nest, maar dat kun je wel vergeten. Jacob loopt parmantig in de buurt rond om te laten weten dat hij samen met Carolien een paar is, maar verder doet ie niks.

Carolien moet een plekje zoeken, zelf strootjes en veertjes verzamelen en zo een nestje fabriceren. En als ze dan tevreden is over het resultaat, begint het leggen, iedere dag een ei. Als er dertien eieren in een nest liggen, dan heeft Carolien dus dertien dagen iedere dag een ei gelegd; best vermoeiend hoor.

Carolien is een beetje verbaasd als ze na een uitstapje terug bij het nest komt. Iedere keer telt ze de eieren. Ze had toch dertien eieren gelegd?

Als ze nu telt, zijn het er maar twaalf. Nog maar een ei leggen dus. Zo gezegd zo gedaan, want eenden leggen iedere dag een ei.

Stel je maar eens voor hoe dik een eend zou zijn als zij alle dertien eieren op hetzelfde moment in haar eendenbuik zou hebben.

Maak jouw eigen website met JouwWeb