Kunst brengt mensen samen

Hugouw Bal en Cobi Oosterling werkten samen aan Het Poppenpaleis

Tijdens de tentoonstelling van Goed Gezien Goed Bekeken in 2023 zat Hugouw Bal bij mijn boekentafeltje en hoe langer we met elkaar spraken, hoe leuker het werd; er ontstond een ‘bondje’. Als je weleens naar Wie is de Mol kijkt, begrijp je wat een bondje is.

Hugouw vertelde over een fotoreportage die hij had gemaakt in een hal met etalagepoppen.

‘Etalagepoppen?’ vroeg ik. ‘Wat moet ik me daarbij voorstellen? De poppen zoals aangekleed in een kledingwinkel?’ Waarop Hugouw lachend knikte.

Na samen nog een kopje koffie te hebben genoten, zaten de etalagepoppen nog steeds in mijn hoofd en er ontstond een verhaal, dat later resulteerde in een boek ‘Het Poppenpaleis’.

Het leukste van het boek vind ik de manier waarop het ontstaan is. Samen kletsen over kunst op een tentoonstelling van Goed Gezien Goed Bekeken, en er begon een samenwerking, met een heel mooi resultaat: een geweldige cover om mijn boek.

Nu de verkoop van Het Poppenpaleis van start gaat, kijk ik niet alleen uit naar de contactmomenten met de kopers, maar zeker naar de volgende tentoonstelling van Goed Gezien Goed Bekeken in 2024.

Wie weet gebeurt ook daar weer iets wat vervat kan worden in een verhaal.

 

https://nationaleziekenomroep.com/boekbespreking-202-juli-2024-week-28/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3eXiBLBukcjEeCwaNqaUjQH7b3ShFbjZZeutv0KPTPyYvrPMUbhlsBYew_aem_gq9i_ofxiyH7C5TVzRjMzQ

Maak jouw eigen website met JouwWeb